Literatura specialitate

Specialisti si argumente uleiuri

Mai circula uneori online informatii de la persoane insuficient informate…cum ca uleiurile sunt “apa de ploaie” si ca nu ar fi antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene… Dar stiu ei oare ca omenirea pana acum 100 de ani s-a tratat doar cu plante… adica de mii se ani se intampla asta :)… iar uleiurile esentiale nu sunt un trend… ele au fost mentionate inclusiv in Biblie… iar  in mormantul faraonului Tutankamon au fost descoperite peste 50 de recipiente de alabastru cu uleiuri esentiale :).

Pacat ca sunt persoane care se complac in situatia de a nu se informa suficient precum ar trebui sa o faca si fac afirmatii fara sa se documenteze, iar aceasta denigrare vine adesea din partea celor care poate nici nu au folosit vreodata solutii naturale…

Este foarte important de stiut ca folosind orice pentru sanatate, fie ca e vorba de solutii naturale fie de medicamente alopate, fiecare parinte este RESPONSABIL sa se informeze corect referitor la utilizare. NU invinuim un medicament daca nu a fost utilizat corespunzator pentru a scadea o febra, NU invinuim un ulei esential… pentru ca nu ne-am dus la timp la medic. Diagnosticarea si supravegherea starii de sanatate sunt imperios necesare ORICE solutii folosesti pentru sustinerea sanatatii in caz de boala. Au trecut cativa ani de cand era sa imi pierd copilul din cauza unor efecte ale unui unguent arhicunoscut. Era sa il pierd pentru ca pediatra mi-a recomandat prin telefon in loc sa ma astepte inca 15 minute peste programul dansei… ca sa consulte copilul. Mi-a fost salvat copilul de medici compententi care au stiut actiona corect si la momentul potrivit…povestea mea aici. NU am ales sa invinuiesc sistemul, am ales ca EU sa fiu mai responsabila ca si mama si sa CITESC prospectele medicale…pentru ca oricand efectele adverse ale anumitor medicamente pot sa imi aduca fetita in acel moment zero… si de aceea am ales sa caut solutii naturale pentru sustinerea organismului ca prime optiuni in caz de boala…dar NU excludem ajutorul medicului de ori de cate ori ar fi nevoie.

Din fericire exista atat de multi SPECIALISTI care vorbesc in cunostinta de cauza, citesc, se documenteaza asa cum trebuie sa faca un adevarat specialist inainte de a face afirmatii, citeste studii si desluseste realitatea punand in balanta tot ce este nevoie. Iata aici de exemplu MEDICI, FARMACISTI, AROMATERAPEUTI competenti care au ales sa se informeze si sa educe corect si iata-i vorbind despre ULEIURILE ESENTIALE doTERRA

Faptul ca aromaterapia a devenit un pericol pentru cei care cred ca totul se invarte un jurul unei capsule…trebuie sa dea de gandit :), inseamna ca suntem pe drumul cel bun… Pentru ca aceia care au descoperit aromaterapia si o utilizeaza CORECT nu au pasit de luni intregi intr-o farmacie! Si va rog mult A NU SE FACE CONFUZIA MEDICAMENT – MEDIC… ca e maaaare diferenta. 

NORMAL ca apelam la ajutorul medicilor, NORMAL ca ii consideram importanti pentru starea noastra de bine, pentru evaluarea sanatatii noastre, pentru diagnosticare… asadar nicio clipa NU se exclude mersul la medic, doar pentru ca folosim uleiuri esentiale. Dar putem sustine NATURAL organismul – PENTRU CA ESTE POSIBIL… 

Sau unele persoane au ramas blocate in mentalitate din cauza a prea multor reclame TV cu medicamente ?! De curiozitate… numarati cate reclame dintr-un calup publicitar la TV se refera la medicamente! Si atunci sa intelegem ca normalitatea este de fapt sa consumam medicamente incontinuu??? Se doreste sa fim din ce in ce mai dependenti de medicamente? Categoric consultul medical este MEREU important si totul consta in echilibru… NU se vor exclude medicamentele atunci cand situatia o impune…indeosebi in cazul patologiilor cronice in care medicatia zilnica NU se exclude…iar uleiurile esentiale in astfel de situatii sunt complementare pentru a sprijini organismul. Asadar fiti echilibrati si alegeti sa va informati mereu corect si asta tine si de grupul / comunitatea de care apartineti… stim ca abordarile pot diferi, dar noi insistam pe importanta medicilor, specialistilor, aromaterapeutilor, cum este de altfel si normal.

Uleiurile esentiale clar NU sunt pentru toti. Sunt doar pentru aceia dintre voi care sunteti dispusi sa va informati, sa va schimbati stilul de viata si sa intelegeti ca sanatatea incepe de la detalii care fac diferenta… daca nu sunteti dispusi sa va sustineti organismul… aveti optiunea: pastilele… Ce conteaza ce ravagii fac ele in timp in corpul tau?! Daca ai constientiza pericolele… oare ai alege mai sanatos? Amintesc… CLAR exista situatii cand uleiurile esentiale sunt doar complementare tratamentului medicamentos al unui pacient…deci categoric NU se exclud reciproc. Scopul nostru este de a sustine organismul in lupta sa cu boala.

Informarea corecta este cheia spre a ne mentine optim nivelul de sanatate si ea este in mainile tale! Iata un site despre cercetarile efectuate in ceea ce priveste uleiurile esentiale realmente pure si de calitate terapeutica www.aromaticscience.com, iar daca doresti informatii oficiale, iata pe NATIONAL LIBRARY of MEDECINE NATIONAL INSTITUTES of HEALTH (Institutul de Medicina pentru Sanatate)… la un simplu search despre uleiurile esentiale doTerra de exemplu… se regasesc dovezi concrete ale eficientei lor, SITE MEDICAL OFICIAL care atesta proprietatile curative ale uleiurilor esentiale. 

Sa nu uitam ca deja in lume uleiurile doTerra vor fi folosite si in centre medicale… de curand doTERRA si St. Elizabeth Healthcare, una din cele mai vechi, mari si respectate clinici medicale din regiunea Greater Cincinnati a inceput un parteneriat ce va include si Centrul doTERRA pentru Oncologie Integrată, ce va oferi un spațiu cu opțiuni de îngrijire holistică care vor completa serviciile medicale oferite de St. Elizabeth. De asemenea, experții de la St. Elizabeth Healthcare vor organiza si studii clinice legate de medicina complementară și alternativă, oferind opțiuni dovedite științific pentru a ajuta pacienții să treaca mai usor peste simptome. (St. Elizabeth Healthcare este unul din cei mai vechi, mari si respectati furnizori de servicii medicale cu o activitate de peste 150 ani).

Ne bucuram ca uleiurile esentiale doTerra ajung la nivel international sa fie luate in considerare si de catre institutiile medicale – ca fiind optiuni demne de luat in calcul pentru sanatatea oamenilor si pentru a sustine organismul in caz de boala. Si postarea mea se refera EXCLUSIV la uleiurile esentiale doTERRA, pentru orice alta companie NU garantam aceeasi eficienta. Oamenii de știință, experții și parteneri de cercetare au aplicat modalități de testare, pentru a valida puritatea și potența acestor uleiuri esențiale. La doTERRA ai garanţia calităţii pe fiecare sticluţă de ulei primita EXCLUSIV de la doTERRA… deci nu prin terte magazine online, despre ale caror originalitate te poti indoi!

De asemenea cunoastem ca uleiurile esentiale doTERRA NU au efecte adverse. doTERRA a ajuns LIDER MONDIAL si isi merita statutul…compozitia chimica (naturala) a fiecarei sticlute de ulei esential extras se poate verifica online pe www.sourcetoyou.com . Extrem de multe teste sunt realizate pentru ca aceasta companie sa isi merite renumele mondial.

Referitor la alte companii, doar un extrem de mic procent din uleiurile esentiale disponibile in general pe piata sunt 100% pure si naturale, fara componente sintetice sau substante contaminante. Din pacate, unele companii extrag ulei esential si il promoveaza ca avand grad terapeutic si mentioneaza ca fiecare ulei este testat in mod independent…dar uleiurilor lor sunt testate doar in laboratoarele lor interne. Sunt convenabile ca si pret, dar nu iti ofera siguranta calitatii. Pentru ca un ulei esential sa fie pur si natural 100%, acesta trebuie sa isi aiba sursa la producatori calificati si de incredere. Fiecare lot trebuie sa fie testat în mod incrucisat in laboratoare independente, folosind cromatografie ultra-moderna si spectrometrie de masa, alaturi de alte testari sofisticate, toate asigurand puritatea extractului, compozitia, potenta si activitatea acestuia. Aceasta testare a calitatii asigura ca fiecare lot de ulei: contine PROFILUL CORECT de COMPONENTE CHIMICE ACTIVE potrivite pentru utilizarea in aromaterapie si nu contine niciun constituent sintetic sau vreo alterare chimica. Aici e marea diferenta intre companii…si de aceea recomand strict uleiurile esentiale doTERRA, pentru ca aceasta companie investeste constant in cercetare si in a face ca fiecare sticluta sa aiba aceleasi beneficii terapeutice.

 

Referitor la puritate…mai trebuie cunoscut un lucru! Ca sa intelegem diferenta dintre companiile care extrag uleiuri esentiale… Chiar daca un ulei esential este 100% pur, daca planta nu a fost crescuta in mediul potrivit si recoltata la momentul oportun, sau dacă nu a fost distilată în condițiile optime sau daca nu au fost respectate anumite intervale de timp in acest proces, sau daca nu a fost folosita specia potrivita sau o anume parte a plantei – compozitia chimică naturală a uleiului extras nu va oferi beneficii previzibile și puternice, asadar calitatea finala a uleiului esential nu va fi cea mai buna.

Insistam pe informarea corecta… Adevarul inseamna cunoastere. Studiati si cercetati! Alegeti consultantul si comunitatea potrivite cand doriti sa faceti primii pasi in lumea uleiurilor esentiale…Despre acest “mic” mare detaliu cititi aici.

***************

Pentru crearea unui cont doTerra (implicit indrumarea mea gratuita inclusa), gasesti pasii detaliati aici. Contul doTerra nu iti aduce nicio obligatie de comanda ulterioara kitului, ci iti aduce MARELE AVANTAJ la produsele doTERRA cu 25-55% mai accesibile (deci direct de la companie) si cea mai mare binecuvantare: indrumarea terapeutica specializata si acces la toate resursele la care lucram constant pentru tine.

Doresti informatii mai detaliate? Citeste pasii de mai jos.

Membrii doTerra activi inscrisi in comunitatea noastra “Natura Esentiala” aveti acces la Platforma pe care am conceput-o cu informatii complexe, protocoale detaliate si indrumari specifice si personalizate din literatura internationala de specialitate, sanatate holistica, stil de viata, vitalitate, plante, regenerare, detoxifiere, alimentatie si protocoale naturale pentru sustinerea sanatatii. Click aici pentru login.

Daca doresti si tu un cont doTERRA in comunitatea noastra, te rugam urmeaza pasii de aici.

Vrei sa vizionezi o prezentare despre remediile naturale doTerra? Iata aici videoul pe care l-am pregatit pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Ne bucuram ca iti sunt utile aceste informatii!