Difuzare si difuzor doTerra

Difuzarea uleiurilor esentiale

Difuzoarele de calitate sunt special concepute, actionand in acelasi timp ca si umidicator, purificator de aer si ionizator. Are tehnologie ultrasonica, folosind astfel frecvente electronice si apa pentru a crea o ceata fina, dispersand uleiurile esentiale la rece, pentru a nu modifica structura chimica a uleiurilor difuzate, acestea pastrandu-si astfel proprietatile terapeutice. Vibratiile ultrasonice create de un mic disc descompun uleiul esențial doTERRA în microparticule care rămân suspendate în aer mult timp și pot fi absorbite foarte ușor la nivelul cailor respiratorii si prin piele.


Difuzarea elimină toxinele, crescând oxigenul atmosferic, nivelul de ozon și ionii negativi care inhibă creșterea bacteriilor. Ionii negativi sunt molecule invizibile, pe care le gasim din abundenta in zonele de munte, in paduri si in apropierea apelor, iar cantitatea de ioni negativi din atmosfera are o legatura direct proportionala cu starea noastra de bine. Acesti ioni negativi au o actiune benefica atat din punct de vedere fizic cat si emotional, duc la o stare de armonie, echilibru si euforie psihica. Acesti ioni, de indata ce au patruns in organism, ajung in fluxul sanguin, unde produc reactii biochimice care cresc nivelul de serotonina, ceea ce ajuta la atenuarea depresiei si stresului si furnizeaza totodata energie si cresc de asemenea fluxul de oxigen spre creier. Si prin toate beneficiile enumerate, ionii negativi protejeaza organismul de agentii patogeni, de asemenea prezenta lor duce la curatarea aerului prin neutralizarea particulelor de praf care se regasesc in suspensie in incapere. Difuzarea uleiurilor esentiale creste capacitatea pulmonara, contribuind la ameliorarea iritatiilor la nivelul cailor respiratorii.

Proprietățile antibacteriene, antivirale și antiseptice ale uleiurilor esențiale doTERRA anihilează microorganismele și contribuie inclusiv la îndepărtarea mirosurilor nedorite.

Importanta difuzarii uleiurilor esentiale

Stiaţi că…
În urma cercetărilor efectuate, inhalarea este cea mai potrivită și rapidă modalitate de a utiliza uleiurile esențiale? Inhalarea cea mai recomandată este prin intermediul unui difuzor sau prin inhalator.
Vibrațiile produse de un difuzor distribuie uleiul esențial în micro-particule care rămân suspendate în aer mult timp și pot fi absorbite foarte ușor la nivel pulmonar /pielii. Datorită tehnologiei pe care o folosește un difuzor, uleiurile esențiale doTERRA, precum și amestecurile de uleiuri sunt sparte în milioane de microparticule care, dispersate în aer, eliberează nutrienții puternici din plante în întreaga încăpere. Particulele de ulei astfel obținute vor ramâne suspendate în aer timp de câteva ore pentru a reîmprospăta și îmbunătăți calitatea acestuia. Proprietățile antibacteriene, antivirale și antiseptice ale uleiurilor vor anihila microorgansimele. Când sunt difuzate, uleiurile pot reduce chiar cantitatea de chimicale aflate în aer (poluare) și au un efect pozitiv asupra stării de bine emoționale și fizice.

Cum ajung în organism?
Compușii uleiurilor esențiale absorbiți prin inhalare pot intra în fluxul sanguin și ajunge la sistemul nervos central cu multă ușurință. Ei coboară în bronhii şi de acolo în cele mai fine bronhiole, ajungând microscopic vorbind, în sacii alveolari, unde are loc în principal schimbul gazos cu sângele, alveolele fiind extrem de eficiente pentru a transporta moleculele mici, cum ar fi constituenții uleiurilor esențiale, în sange.

Cat timp difuzam?
De obicei, alegem să difuzăm 30 – 60 de minute, timp suficient pentru a satura o încăpere medie ca și mărime, cu molecule aromatice. Dacă difuzam des, ar fi bine să facem pauze de câte aproximativ o oră între difuzări. Dar atâta timp cât o încăpere este bine ventilată, putem lăsa difuzorul să functioneze și timp mai îndelungat.

Cat ulei esential adaugam?

De obicei se adaugă aprox. 4 – 6 picături de ulei esențial la 100 ml de apă într-un difuzor (de exemplu Petal are capacitate de aprox. 150 ml apă). Experimentați și luați decizia cea mai potrivită pentru voi.

Există mai mulți factori care afectează difuzarea. Fiecare ulei esențial se va menține în încăpere timp diferit. Cu cât este mai cald într-o încăpere, cu atât se vor evapora mai repede uleiurile esențiale.
Temperaturile ridicate galvanizează moleculele aromatice până în punctul când acestea se eliberează din legăturile chimice și se evaporă în aer. Dacă ești într-o încăpere caldă, fii pregatit să adaugi mai multe picături de ulei esențial și să folosești mai multă apă pentru a menține calitatea aromatică.
Deci mediul în care se difuzează poate afecta difuzarea. Temperatura din încăpere și circulația aerului poate duce la evaporarea mai rapidă sau mai lentă a moleculelor. Este bine de știut că un aparat de aer conditionat poate accelera dispersarea moleculelor într-un spatiu. De asemenea, mișcarea
rapidă a aerului poate face ca mirosul să dureze mai puțin timp. Trebuie ținut cont și de sensibilitatea cuiva fața de un anumit miros, poate diferi de la o persoana la alta.

Chiar dacă uleiurile esențiale au un miros plăcut, principala lor funcție este de a se absorbi prin inhalare sau prin absorbție în piele, pentru a fi un real sprijin pentru sănătatea noastră. Structura unei molecule se reflectă în proprietățile fizice și chimice ale substanței. Difuzând uleiurile esentiale, prin acea ceață fină creeată de difuzor se mentine molecula de ulei esențial în forma sa originală care este cea mai potrivită pentru sănătate. Chiar dacă nu vedem moleculele, ele fac parte din mediul încăperii, când uleiurile sunt
difuzate.

Cât timp simţim mirosul?
De îndată ce punem un difuzor în funcțiune, nasul nostru simte imediat o aromă intensă. După puțin timp, are loc o reactie chimica numita “adaptare olfactiva”. Aceasta are loc din cauza neutralizării răspunsului receptorilor noștri olfactivi la mirosuri. De aceea mirosurile par cu 80 % mai puțin puternice, după câteva minute de la expunerea la ele. Molecula unei substanțe cauzează inițial un semnal electric, dar acest mecanism se petrece o singură data atunci când pătrunde în nas și transformă configurația receptorilor.
Cu timpul însă, receptorii fiind ocupați să discearnă alte mirosuri, nu mai trimit semnale către creier, de aceea noi nu mai simțim mirosul la un moment dat. Sunt multe persoane care au simț al mirosului mult diminuat, dar ei se pot bucura de beneficiile terapeutice prin faptul că respiră / inhalează și absorb moleculele din “ceața dispersată” de difuzor. Datorită tehnologiei ultrasonice avansate a unui difuzor, ceața fină creeată se poate dispersa la o mai mare distanță decât ar face-o un difuzor ieftin care
de fapt creează particule mai grele care cad pe podea la numai 1 metru sau 2 distanță de difuzor…pe când un difuzor de calitate acoperă realmente o suprafața de aproximativ 25 – 30 metri pătrați.

Există trei mari categorii de uleiuri esenţiale, cu note diferite.

  • Note de vârf au uleiurile esențiale care sunt ușoare, proaspete și care se evaporă foarte rapid.
    Când sunt difuzate, acestea se mențin în aer doar una – două ore. Ca si exemplu: Eucalyptus, Lemon,
    Grapefruit, Lavender, Peppermint, Cinnamon.
  • Note de mijloc au uleiurile esențiale care se evaporă între două până la patru ore și acestea păstrează
    notele de vârf mai uşoare într-o perfectă armonie cu notele de bază. Exemple de uleiuri esenţiale din
    această categorie sunt Juniper Berry, Cypress, Rosemary, Geranium, Roman Chamomile.
  • Notele de bază sunt varietăti mai grele a căror mirosuri pot persista timp de ore sau chiar zile.
    Printre acesta sunt uleiurile esentiale: Sandalwood, Frankincense, Myrrh, Ginger, Clove, Cedarwood, Rose.

Când difuzăm uleiurile esențiale, trebuie să ținem cont de categoria de care acestea aparțin. Făcând asta, poți ajusta frecvența de difuzare în funcție de cât de repede se evaporă acestea. Pentru a ne bucura de sinergie, putem combina uleiuri esențiale din aceste trei categorii.
Combinând note de vârf cu note de bază ajută la stabilizarea compușilor chimici din notele de vârf, fiind detectabile mai mult timp.
Cu toate că regulile nu sunt standard, un amestec ideal ar fi din 15 – 20 % note de varf, 30-40 % note de mijloc si 45-55% note de bază.
În plus faţă de combinarea efectelor terapeutice a diferite uleiuri esenţiale, sinergia poate de asemenea schimba volatilitatea amestecului ca întreg. De exemplu, notele de vârf care de regulă se disipă rapid în aer pot prelungi existenţa lor atunci când sunt combinate cu note de bază, care sunt relativ mai puţin volatile.

Iata detalii specifice despre fiecare din difuzoare doTERRA:

Difuzorul PETAL

Difuzorul BREVI (disponibil ocazional)

Difuzorul LUMO

Difuzorul LOTUS

***************

Pentru crearea unui cont doTerra (implicit indrumarea mea gratuita inclusa), gasesti pasii detaliati aici. Contul doTerra nu iti aduce nicio obligatie de comanda ulterioara kitului, ci iti aduce MARELE AVANTAJ la produsele doTERRA cu 25-55% mai accesibile (deci direct de la companie) si cea mai mare binecuvantare: indrumarea terapeutica specializata si acces la toate resursele la care lucram constant pentru tine.

Doresti informatii mai detaliate? Citeste pasii de mai jos.

Membrii doTerra activi inscrisi in comunitatea noastra “Natura Esentiala” aveti acces la Platforma pe care am conceput-o cu informatii complexe, protocoale detaliate si indrumari specifice si personalizate din literatura internationala de specialitate, sanatate holistica, stil de viata, vitalitate, plante, regenerare, detoxifiere, alimentatie si protocoale naturale pentru sustinerea sanatatii. Click aici pentru login.

Daca doresti si tu un cont doTERRA in comunitatea noastra, te rugam urmeaza pasii de aici.

Vrei sa vizionezi o prezentare despre remediile naturale doTerra? Iata aici videoul pe care l-am pregatit pentru tine:

error: Ne bucuram ca iti sunt utile aceste informatii!