Ce sunt uleiurile?

Uleiurile esentiale sunt componente ale sistemului imunitar al plantelor, pe care acestea le folosesc pentru protectie, intarire, regenerare, vindecare, echilibrare, adaptare.

Aceleasi efecte le au si pentru noi oamenii, deoarece medicina aromatica inseamna ca molecula terapeutica este derivata din planta – sursă nepoluanta, astfel încat atunci cand folosim uleiurile esentiale, organismul nostru le recunoaste ca si cum ar fi ale noastre si astfel intelegem eficienta lor indubitabila. 

Uleiul esential este esenta plantelor… adica cea mai potenta formă de “medicament natural”! Ele ne influenteaza sanatatea atat in plan fizic cat si in planurile psihic, emotional si spiritual. Umanitatea se bucură de uleiurile esentiale de peste 6000 de ani. Civilizatii inaintea noastra le-au folosit din cele mai vechi timpuri pentru vindecare si pentru imbunatatirea vietii. Iar acum noi de fapt le redescoperim.

Aromaterapia este stiinta utilizării esentelor aromatice extrase din plante si apartine medicinei naturiste, iar aceste uleiuri sunt substante terapeutice cu puterea a unor medicamente de sinteza, dar fara efecte adverse… ele fiind chimie pura la baza.

Chimia uleiurilor esentiale

Fiecare ulei esential contine un amestec minunat de molecule aromatice. Acestea dau uleiului potentialul sau puternic de vindecare. Tot acestea sunt cele care-i confera si parfumul distinctiv si frecventa energizanta. Si, in timp ce parfumul insusi poate avea efecte profunde asupra emotiilor noastre, aceste molecule aromatice, datorita constituentilor chimici, au si multe alte efecte.

Chimistii au identificat mai mult de 3000 de molecule aromatice. Fiecare dintre acestea are actiuni terapeutice specifice asupra corpului. Chiar si un ulei esential destul de simplu poate contine undeva intre 80 si 300 de constituenti chimici diferiti. Multi dintre constituentii unui ulei au loc în cantitati foarte mici; dar toti confera calitati importante uleiului, avand un impact sinergic asupra efectelor sale terapeutice. 

Constituenti chimici cheie din uleiurile esentiale sunt: cetone, aldehide, esteri, alcooli, fenoli, monoterpene, sescvirterpene, oxizi.

Datorita complexitatii lor chimice, uleiurile esentiale nu deranjeaza echilibrul natural al trupului – sau homeostaza. Daca unul dintre constituenti exercita un efect prea puternic intr-o anumita directie, un alt constituent il poate bloca sau contracara. Spre exemplu, anumite molecule aromatice dintr-un ulei pot fi foarte stimulante – atat psihic cat si fizic. Dar, acelasi ulei esential poate contine si constituenti care sunt calmanti si sedativi, ajutand la invingerea senzatiilor de neliniste sau agitatie.

Si datorită faptului ca uleiurile sunt substante naturale, ele tind să mearga acolo unde sunt necesare si sa ofere doar actiunea necesara pentru a ajuta la restaurarea echilibrului natural al corpului. Acelasi ulei poate avea efecte diferite semnificative asupra unei persoane de la o aplicare la alta, depinzand de nevoia ei din acel moment. Aceasta calitate a uleiurilor esentiale face ca aromaterapia sa fie foarte sigura si ca alegerea uleiului potrivit sa ridice mai putine probleme.

Aceasta este in contrast puternic cu chimicalele sintetice, care deseori intrerup homeostaza corpului (echilibrul natural), fortand o actiune bazata pe componentele chimice, nu pe ce are de fapt corpul nevoie.

Ceea ce este important de stiut, este faptul ca unulei esențial poate juca mai multe roluri terapeutice diferite, ceea ce semnifica ca este foarte diferit de chimicalele sintetice, create in laborator care au de fapt o singură acțiune. Exemplul cel mai banal este blendul digestiv de uleiuri esentiale… care contine anason, menta, ghimbir, chimen, coriandru, tarhon si fenicul si poate fi utilizat cu rezultate optime atat in caz de constipatie cat si in caz de diaree…pe cand daca mergeti la farmacie…veti primi medicamente diferite pentru aceste probleme diferite.

***************

Pentru crearea unui cont doTerra (implicit indrumarea mea gratuita inclusa), gasesti pasii detaliati aici. Contul doTerra nu iti aduce nicio obligatie de comanda ulterioara kitului, ci iti aduce MARELE AVANTAJ la produsele doTERRA cu 25-55% mai accesibile (deci direct de la companie) si cea mai mare binecuvantare: indrumarea terapeutica specializata si acces la toate resursele la care lucram constant pentru tine.

Doresti informatii mai detaliate? Citeste pasii de mai jos.

Membrii doTerra activi inscrisi in comunitatea noastra “Natura Esentiala” aveti acces la Platforma pe care am conceput-o cu informatii complexe, protocoale detaliate si indrumari specifice si personalizate din literatura internationala de specialitate, sanatate holistica, stil de viata, vitalitate, plante, regenerare, detoxifiere, alimentatie si protocoale naturale pentru sustinerea sanatatii. Click aici pentru login.

Daca doresti si tu un cont doTERRA in comunitatea noastra, te rugam urmeaza pasii de aici.

Vrei sa vizionezi o prezentare despre remediile naturale doTerra? Iata aici videoul pe care l-am pregatit pentru tine:

error: Ne bucuram ca iti sunt utile aceste informatii!