this is
Post

Insomnia si uleiurile esentiale doTerra

Multe solicitari de ajutor… primesc in ceea ce priveste sprijinul organismului pentru SOMN…
Am sa dezvolt putin… despre somn si uleiurile esentiale.


Somnul adecvat este foarte important pentru sanatatea mentala si functionarea corespunzatoare a creierului. Lipsa somnului poate cauza probleme fizice si emotionale. Poate contribui la oboseala suprarenala, la probleme digestive, ingrasare sau obezitate, iritabilitate crescuta, niveluri ridicate de frustrare, alte schimbari ale starii de dispozitie, boli de inima, un sistem imunitar compromis si sanse mai mari spre a avea probleme autoimune.


Somnul este un proces fiziologic esential pentru om, ajutand creierul si organismul sa se dezvolte armonios si sa functioneze bine. Practic in timpul noptii se regenereaza toate organele noastre, iar dacă sărim peste somn, cu timpul ne îmbolnăvim. Dr in NASA, sefa departamentului pe somn de calitate considera ca privarea corpului de somn… face ca regenerarea celulara sa fie facuta doar partial, 70%, restul din ADN copiindu-se cu pana in 30 % erori. Tot o data la 7 ani noi ne innoim celulele… iar copierea se face cu erori fatale daca nu avem grija. Daca noi traim in stres… organismul nu mai stie functiona bine… dar cand celula are toti nutrientii de calitate, stie sa isi rezolve toate problemele. De aceea LLV ajuta la calitatea somnului, hraneste celulele, iar uleiurile esentiale ajuta la comunicarea dintre ele (celule).


Lipsa somnului duce la slabirea sistemului imunitar, risc crescut de infectii, cresterea nivelului de glucoza in sange (stare prediabetica), risc crecsut de infarct, dezvoltare de alergii si astm, slabirea capacitatii de concentrare si memorare, pierderea elasticitatii pielii si imbatranirea celulelor, efecte asupra psihicului si a emotiilor. Lipsa somnului pune in pericol sanatatea si calitatea vietii.


Atunci cand copiii sunt cei care nu dorm cat este necesar, atat dezvoltarea fizica cat si cea emotionala pot fi afectate in mod negativ. Insomniile si somnul neodihnitor sunt niste probleme foarte des intalnite mai ales la persoanele care experimenteaza stari de depresie sau anxietate.


In ceea ce priveste copiii – nu îi expuneți la ecrane un timp îndelungat pe parcursul zilei și bineînțeles, în nici un caz, cu 2-3 ore înainte de somn. Credeți-mă când nu am respectat aceasta regulă, ne-am confruntat cu copii agitați si frustrați care nu doreau să meargă la culcare. Asigură-te că ora de somn e aceeași în fiecare seară, că ai aerisit bine camera înainte și că temperatura e optimă pentru un somn odihnitor. Nu mai mult de 20-21 grade.


Cercetarile au concluzionat ca uleiurile esentiale provenite de la copaci, cum ar fi Vetiver, Cedarwood, Sandalwood, Frankincense combinate cu uleiuri citrice, cum ar fi Wild Orange, Lime, Lemon sau Bergamot stabilizeaza fluctuatiile starii de spirit si sustine un raspuns de relaxare in pregatirea pentru somn. Florile, precum ar fi Lavender, Roman Chamomile, Clary Sage, Geranium si Ylang Ylang ajuta in a linisti din punct de vedere mental si calmeaza sistemul nervos.


Exista suplimente si uleiuri esentiale care actioneaza pentru a reduce simptomele celor mai serioase probleme legate de incapacitatea de a avea somn odihnitor si aceste solutii sunt considerate o alternativa recomandata. Beneficiile folosirii uleiurilor esentiale pentru a contribui la somn adecvat, sunt foarte multe.


Studii:


1. Un studiu realizat la 56 de pacienti cu interventii coronariane percutanate, de pe sectia de Terapia intentiva, a concluzionat ca uleiurile / amestecurile esentiale Serenity, Lavender, Roman Chamomile si Neroli au scazut starea de anxietate si au imbunatatit calitatea somnului atunci cand metoda a fost comparata cu cea conventionala. (Cho et al., 2013)

2. Saizeci de asistente medicale care lucrau in schimburi, s-a dovedit ca au o calitate mai ridicata a somnului, dupa ce au inhalat ulei esential Lavender. (Kim et al., 2016)


Ce sa folosim pentru un somn de calitate?


Vetiver, Cedarwood, Sandalwood, Frankincense combinate cu uleiuri citrice, cum ar fi Wild Orange, Lime, Lemon sau Bergamot stabilizeaza fluctuatiile starii de spirit si sustin un raspuns de relaxare in pregatirea pentru somn. Florile, precum ar fi Lavender, Roman Chamomile, Clary Sage, Geranium si Ylang Ylang ajuta in a linisti din punct de vedere mental si calmeaza sistemul nervos.


Cum folosim uleiurile?


Utilizarea aromatica – Difuzati uleiurile esentiale la alegere, aplicati cateva picaturi pe haine sau pe asternuturi (perna, de exemplu) sau inhalati. Faceti asta inainte de culcare.


Utilizarea topica – Combinati uleiurile cu tehnici de masaj relaxante, aplicati uleiurile pe frunte, in spatele gatului, pe umeri, sub nas si indeosebi pe talpi, utilizand un rollon pentru a fi mai usor. Aplicarea uleiurilor esentiale pe piept ajuta sistemul respirator.


Uleiurile esentiale se pot utiliza si adaugate in sare Epsom si apoi introduse in cada cu apa calda pentru o baie relaxanta. Sarea Epsom este o sursa excelenta de Magneziu ceea ce inseamna ca si ea sustine relaxarea.


Mai specific… ULEIURI ESENTIALE doTerra RECOMANDATE, alaturi de un difuzor:


Serenity – este un amestec de calmare, care ne invita sa renuntam la stres, fiind un sprijin pentru cei care se lupta cu o minte hiperactiva si cu incapacitatea sau dificultatea de a se relaxa. Amelioreaza starile ocazionale de nesomn si somn agitat: difuzeaza sau aplica diluat sub nas sau pe talpi.


Lavender – calmeaza, relaxeaza si actioneaza ca si sedativ, sprijinind sistemul parasimpatic; aplicati pe talpi, inhalati / difuzati, luati intern


Petitgrain – luati intern, aplicati pe piele, inhalati / difuzati, adaugati cateva picaturi pe perna, impreuna cu Lavender si Bergamot, chiar inainte de culcare


Roman Chamomile – calmeaza, relaxeaza; inhalati / difuzati si aplicati chiar pe frunte sau in spatele gatului


Vetiver – ajuta mult la linistire, aplicati pe talpi si in spatele gatului, intern si inhalati / difuzati


Bergamot – semnalează organismului că este timpul pentru somn prin încetinirea ritmului cardiac și scăderea tensiunii arteriale. În plus, reduce anxietatea și stresul, inhalati / difuzati inainte de somn.


Clary Sage – puneti sublingual si apoi beti un pahar cu apa sau aplicati pe talpi. Difuzati combinat cu Bergamot, la culcare.


Neroli – inhalati / difuzati sau adaugati intr-o baie calda inainte de culcare


Sandalwood – aplicati chiar sub nas, pe talpi si difuzati pentru a avea un somn linistit


Spikenard – difuzati si aplicati pe talpi


Wild Orange – difuzati sau inhalati din mainile facute caus sau puneti cateva picaturi sublingual, inainte de somn


Frankincense (Tămâie) are numeroase proprietăți: echilibrează emoțiile, induce somnul, eliberează tensiunile.


Cedarwood (Cedru) ajuta la eliberarea melatoninei. Dacă mirosul acestui tip de ulei ți se pare foarte intens, amestecă-l cu ulei esențial de lavandă și cu ulei vegetal și aplică combinatia pe tălpi, înainte de somn.


Ylang Ylang – ajută la echilibrarea energiilor masculine și feminine, susține concentrarea și induce somnul.


Melissa promoveaza sentimente de relaxare si calmare. Difuzati pe timp de noapte pentru a crea un mediu relaxant si a avea un somn linistit. Aplicati pe timp de noapte pe frunte, umeri sau piept pentru o bunastare emotionala.


Patchouli sprijina somnul odihnitor si binedispune.


Copaiba favorizeaza un mediu linistitor, relaxant si calmant.


PRODUSE RECOMANDATE:


Serenity Softgels – este un amestec de ulei esential Lavender si extracte vegetale care sustine un somn odihnitor si relaxarea. Calmeaza si reduce sentimentele de stres, emotiile si anxietatea.


LLV – nutrienti esentiali si antioxidanti puternici, care genereaza sanatate si vitalitate organismului


Terrazyme – amestec de enzime alimentare care ajuta in procesul de digestie a hranei si la absorbtia nutrientilor


Pentru insomnii, faceti si protocolul SOC (Simfonia celulelor): Neurologic, Emobic sau cel pentru Echilibru Hormonal.


Sursa: traducere si compilatie realizata de Amalia Lacatos din literatura de specialitate: The Essential Life, Modern Essentials


Cu drag, Amalia Lacatos

 

 

 

 

Doresti informatii mai detaliate si personalizate? Alege optiunea care ti se potriveste.

 

SCRIE-MI pe Facebook : https://www.facebook.com/amalia.lacatos/ 

SUNA-MA: 0743190830

TRIMITE-MI mail: info@naturaesentiala.ro

 

GRATUIT Consultanta doTerra si Sprijin specializat – Alege-ti kitul dorit si iti voi fi mentor. Iata pasii aici.

 

Esti deja MEMBRU doTerra in ECHIPA MEA? 

Implicit ai parte de consultanta gratuita, acces la platformele de sprijin si resursele pe care ti le-am pregatit, asadar acceseaza site-ul nostru complex cu indrumari din literatura de specialitate, sanatate holistica, stil de viata, vitalitate, plante, regenerare, detoxifiere si protocoale naturale pentru sustinerea sanatatii. Click aici pentru login.

 

Vezi kiturile doTerra aici: https://naturaesentiala.ro/kituri-doterra/

Citeste despre avantajele contului in comunitatea mea aici: https://naturaesentiala.ro/avantaje-cont/

 

************************

Leave a Reply

Your email address will not be published.