Cum actioneaza uleiurile?
Uleiurile esentiale actioneaza intr-un mod foarte interesant. Aceste molecule volatile secretate de plante contin substanta activa si au de asemenea o incarcatura energetica pozitiva. De altfel, proprietatile acestor uleiuri esentiale au fost confirmate de studii clinice si farmacologice realizate la nivel mondial, de-a lungul timpului.
Uleiurile esentiale influenteaza in acelasi timp pe plan: fizic, psihic, emotional si spiritual. Sunt extrem de versatile. Ele actionează la nivel celular si sunt compuse din peste o suta de molecule minuscule, fiecare cu proprietati diferite. Se combina intre ele, lucreaza si pot patrunde usor in sange si calatoresc pana unde este nevoie sa ajute la repararea celulelor.
Caracteristicile structurale ale uleiurilor esentiale le permit sa fie active atat pe suprafata celulelor, cat si în interiorul lor. Fiind liposolubile, penetreaza usor peretii membranei celulare si actioneaza asupra celulelor. Cercetarile au demonstrat ca anumiti constituenti din uleiurile esentiale pot traversa direct bariera dintre sange si creier, datorita dimensiunii lor moleculare mici si pot actiona ca stimuli cerebrali. Din acest motiv, uleiurile au efecte benefice in ameliorarea simptomelor unor boli grave.
Cat de concentrare sunt uleiurile esentiale?
Uleiurile esentiale sunt de 50 – 70 de ori mai puternice decat plantele in sine! O picatura de ulei esential contine aproximativ 40 de milioane de trilioane de molecule. Astfel, doar o picatura de ulei esential contine suficiente molecule pentru a acoperi fiecare celula din corpul nostru cu aprox. 40.000 de molecule! (Healing Oils of the Bible, by David Steward)
Fiind nevoie de o singura molecula pentru a deschide receptorii unei celule si a comunica cu ADN-ul pentru a modifica functia celulara, este evident de ce simpla inhalare a unei cantitati mici de vapori de ulei esential este capabila sa aiba efecte remarcabile asupra organismului, creierului si emotiilor. Uneori, prea multe molecule de ulei incarca receptorii celulelor si acestia nu mai pot reactiona, pe cand o cantitate mai mica ar fi fost suficienta. De aceea se spune ca atunci cand se utilizeaza uleiuri esentiale, Less is more…mai putin inseamna mai mult.
Poti regla orice in organism cu planta potrivita pentru ca plantele in forma lor cea mai pura, sunt solutia pentru sanatatea noastra! Unele uleiuri pot echivala mai multe antibiotice la un loc, actionand asupra bacteriilor, fungilor si virusilor. Uleiurile esentiale utilizate corect, nu sunt insotite de efecte adverse! De aceea alegerea aromaterapeutului / consultantului este foarte importanta, pentru ca sa fiti ghidati corespunzator pe tot parcursul utilizarii uleiurilor. Uleiurile esentiale pure, datorită structurii lor cu atat de multe substante active, apara organismul si nu provoaca dependenta.
Cum functioneaza uleiurile esentiale doTERRA?
Este vorba de compusi chimici care au fiecare anumite proprietati responsabile de efectul terapeutic. Uleiurile esentiale au o greutate moleculara foarte mica si este nevoie de o singura molecul de la uleiul esential corespunzator, pentru a deschide receptorii unei celule si pentru a comunica cu ADN-ul pentru a schimba functia celulei. Ele fiind substante active din punct de vedere biologic, ajuta corpul sa se vindece.
Se recomanda aplicarea a 1-4 picaturi de cateva ori pe zi (in functie de varsta si afectiune). Atunci cand uleiurile esentiale sunt aplicate pe piele, moleculele sunt absorbite prin vasele mici de sange. Din punct de vedere aromatic, uleiurile esentiale fiind volatile, genereaza vapori care plutesc prin aer, iar cand inhalam acesti vapori, moleculele intra in plamani si de acolo în sange. Sangele le preia si le “plimba” cu un scop in tot corpul si mai ales unde sunt foarte necesare la nivel celular si sa curete receptorii si tesuturile.
Uleiurile esențiale pot fi antiinfectioase, antiseptice, antivirale, antihemoragice, antibacteriene, antifungice, antiparazitare, analgezice, antiinflamatorii, au proprietati cicatrizante, stimuleaza imunitatea…
Folosind uleiuri esentiale ni se regleaza niste reactii biologice si chimice care ne ajuta sa revenim la o stare de echilibru. Categoric DA! Asadar, pot uleiurile esentiale ajuta?
Hipocrate cunoscut ca „parintele medicinii”, a documentat plantele în timpul vietii sale si considera ca utilizarea medicala a plantelor ar putea salva vieti si ca ar trebui sa fie prima solutie în abordarea problemelor. Prin anii 1800 au aparut companiile farmaceutice si au utilizat medicamente pe baza de plante, dar medicamentele sintetice, fiind mai economice de obtinut au capatat rol principal, iar descoperirile moderne au indepartat ideea de medicina bazata pe natural si pe plante ca medicament, dar implicatiile adverse ale optiunilor de sinteza aduc o noua lumina asupra remediilor naturale, indeosebi pentru ca sunt o optiune sanatoasa pentru noi!
Descoperire moderna sau de fapt mai veche decat ne-am imagina?
Umanitatea se bucura de uleiurile esențiale de peste 6000 de ani. Civilizatii vechi, cu mult dinaintea noastra le-au folosit pentru vindecare si pentru imbunatatirea vietii. Iar acum noi… le redescoperim. În Biblie, există peste 600 de referiri la uleiuri sau plantele din care au fost extrase. Uleiuri ca de exemplu tamaia (Frankincense, regele uleiurilor), smirna (Myrrh), rozmarinul (Rosemary) au fost folosite dintotdeauna pentru vindecarea bolnavilor.
Stiai ca…?
In 22 de secunde, moleculele uleiului esential ajung la creier, in 2 minute, se pot vedea în fluxul sanguin. In 30 de secunde se absorb de pe piele, in 20 de minute vor afecta fiecare celula a corpului.Ele se metabolizeazăa la nivelul ficatului, fiind eliminate în 3-4 ore.
Cu drag, parte din echipa ta de suport…