De ce doTerra?

In primul si in primul este bine de stiut ca pe piata larga vom gasi multe tipuri de uleiuri esentiale. Le diferentiaza insa calitatea, iar aceasta este data de profilul lor chimic. De aceea calitatea uleiurilor esentiale este extrem de importanta…indeosebi pentru a bunastarea sanatatii noastre.

Incepe cu a citi exact detaliile expuse pe site-ul oficial doTerra aici :).

De ce dōTERRA?

In prezent, doTerra a generat un boom la nivel international. Da… cucereste pe zi ce trece tot mai multi oameni, pentru ca odata ce le-ai incercat, nu te mai poti desparti de ele, pentru ca ajungi sa le adori neconditionat pentru versatilitatea lor pentru orice problema de sanatate, pentru orice produse de curatenie naturale, pentru faptul ca poti inlocui orice chimicale cu ceva realmente eficient, natural si sigur. 

Uleiurile dōTERRA sunt sigure pentru sanatatea noastra, concentrate si eficiente, fiind cele mai cercetate uleiuri din lume, iar dōTERRA a devenit cea mai mare companie de uleiuri esentiale din lume.

– sunt PURE 100 % naturale, fara ingrediente sintetice, aromatizatori sau aditivi

– sunt SIGURE – testate si certificate a fi lipsite de pesticide, toxine, contaminanti sau de alte reziduuri chimice

– sunt POTENTE – sunt remedii naturiste eficiente si au concentratie mare de principii bioactive

– sunt extrase din plante de cea mai buna calitate, crescute în habitatul natural, recoltate la momentul oportun pentru maximul de beneficii

– actioneaza foarte rapid, sunt usor de folosit, sunt versatile

– sunt o alternativa naturala eficienta la produsele de sinteza

– actioneaza rapid asupra sursei problemei, nu doar asupra simptomelor

– se adreseaza oricui, de la copii mici la adulti.

Daca te gandesti cu groaza ca nu stii de unde sa incepi…no stress…avem echipa maaaare in spate, oameni dragi cu experienta si indrumare pentru ca TOTI sa ne putem bucura de acest DAR AL PAMANTULUI – traducerea cuvantului doTERRA. 

Când alegi doTERRA, alegi uleiuri esențiale distilate cu atenție, în mod delicat, din plante care au fost recoltate cu grijă la momentul perfect de către cultivatori cu experiență, din întreaga lume, pentru o compoziție și eficacitate ideală a extractelor. Fiecare ulei esențial doTERRA este, de asemenea, testat în mod precis și cu atenție folosind protocolul de calitate strict CPTG Certified Pure Therapeutic Grade. Utilizatorii experimentați de uleiuri esențiale vor recunoaște imediat standardul superior de calitate al uleiurilor esențiale testate doTERRA, sigure în mod natural și eficiente.

Adesea sunt intrebata DE CE am ales doTERRA din multitudinea de companii care produc uleiuri esentiale… iata cateva detalii principale care sa iti aduca la cunostinta ce mare este diferenta :).

Industria uleiurilor esentiale nu este inca reglementata, iar un studiu recent realizat a evidentiat ca din 59 de branduri de uleiuri esentiale existente pe piata, peste 80 % dintre ele sunt adulterate intr-un fel sau altul. Aceste companii ce le comercializeaza NU sunt transparente despre ceea ce se regaseste de fapt in sticluta deoarece legislatia le permite sa faca etichetare ca fiind “100% pur”. Din pacate este o inducere in eroare a consumatorilor. Aceste companii pot sa dilueze uleiurile, pot sa adauge arome sau compusi sintetici (care se cunosc a fi cancerigeni) si aceste uleiuri este de la sine inteles ca nu au efecte terapeutice scontate, deoarece ele nu sunt realmente PURE. Aceste companii nu ofera maxima transparenta si integritate. Din pacate, le promoveaza ca avand grad terapeutic si fac afirmatii ca fiecare lot de ulei este testat in mod independent… de fapt uleiurile lor sunt testate doar in laboratoarele lor interne. Sunt convenabile ca pret, dar nu iti ofera siguranta calitatii. Fiecare lot ar trebui sa fie testat în mod incrucisat in laboratoare independente, folosind cromatografie ultra-moderna si spectrometrie de masa, alaturi de alte testari sofisticate, toate asigurand puritatea extractului, compozitia, potenta si activitatea acestuia. Aceasta testare a calitatii asigura ca fiecare lot de ulei: contine profilul corect de componente chimice active potrivite pentru utilizarea in aromaterapie si nu contine niciun constituent sintetic sau vreo alterare chimica.

Iar in ceea ce priveste puritatea, este bine de stiut ca… atunci cand o companie produce un ulei care are cu adevarat grad terapeutic, nu este suficient ca uleiul sa fie 100% pur. Chiar daca un ulei esential este 100% pur, daca nu a fost folosita specia potrivita sau o anume parte a plantei, sau daca planta nu a fost crescuta in mediul potrivit si recoltata la momentul oportun, sau daca nu a fost distilata în conditiile optime sau daca nu au fost respectate anumite intervale de timp in acest proces, compozitia chimica naturala a uleiului extras nu va oferi beneficii previzibile si puternice, asadar calitatea finala a uleiului esential nu va fi cea mai buna.

Iata categoriile de uleiuri esentiale disponibile pe piata, in general:

a) uleiuri esentiale sintetice – 0% asimilare in organismul nostru – create în laborator, dar carora chimistii nu reusesc sa le redea si proprietatile terapeutice ale uleiurilor esentiale pure.

b) uleiuri esentiale naturale sau “pure” intre 0 – 3% asimilare in organismul nostru – sunt procesate și au pierdut din proprietati. Din pacate nici in Romania si nici in Europa nu exista legi precise si astfel dacă continutul unei sticlute este 5 % ulei esential și restul 95 % ulei vegetal (de cocos / de masline / de jojoba / migdale), legislatia permite să fie etichetat ca „100%” pur – dar e de inteles ca e nuanta de a intelege sensul – asadar induce in eroare in ceea ce priveste insemnatatea reala a cuvantului.

c) uleiuri esentiale cu grad terapeutic intre 3 – 10% asimilare in organismul nostru – sunt uleiuri care contin compusi benefici, însa provenienta lor este incerta, pot fi plante pentru cresterea carora s-au folosit fertilizatori chimici si pesticide.

d) uleiuri esentiale cu grad terapeutic CPTG doTERRAuleiuri esentiale pure certificate organic cu grad terapeutic, asimilate 100% in organismul nostru – care au proprietati terapeutice indubitabile, verificate ca fiind sigure pentru sanatatea noastra. 

Pe cand doTerra fiind compania nr. 1 la nivel mondial, investeste in cercetare si in studiul chimiei uleiurilor esentiale doTerra care se diferentiaza de orice altceva de pe piata si toate testele evidentiaza acest lucru. DoTerra fac mai multe teste decat orice alta companie, peste 60 de teste riguroase. Nu se limiteaza doar la testari in cadrul companiei, ci si la terte companii independente pentru a fi verificate aceste uleiuri esentiale speciale. De aceea cele mai bune uleiuri provin de la producatori care au cunostinte vaste despre producerea uleiurilor de calitate. Nu sunt tolerate niciun fel de compromisuri, pentru ca cea mai importanta este calitatea produsului finit – și cum functioneaza acesta pentru tine.

APRC (Aromatic Plant Research Center) a testat recent 50 de branduri…si doar 3 s-au dovedit ca pun pe piata uleiuri esentiale PURE, doTERRA si inca 2 magazine mici. Informatiile date de dr. Le’s de la Universitatea Roseman evidentiaza faptul ca celulele umane cunosc diferenta dintre uleiurile exclusiv naturale si cele adulterate sau cu ingrediente sintetice si aceasta diferenta poate fi detectata utilizand “psihologia propriei celule”, precum spune Dr. Talbot. Asta inseamna ca uleiurile esentiale doTerra conduc la rezultate psihologice pe cand uleiurile esentiale adulterate nu pot face asta. Aceste detalii conteaza cercetatorii de la universitati (precum de ex. Univ. Johns Hopkins) au concluzionat ca “doTERRA detine singurele uleiuri esentiale realmente verificabile” si doar acestea sunt in mod consistent uleiuri esentiale pure in scopuri medicale.

Sursa de provenienta a plantelor este cheia, chimia acestor uleiuri fiind atat de speciala pentru ca se respecta toate principiile de colectare, de prelucrare, pentru ca uleiul esential rezultat sa aiba maximul de beneficii terapeutice, iar aceste informatii despre cum se poate obtine o atat de semnificativa calitate sunt datorita atator oameni implicati in studierea si cercetarea doTerra menita sa schimbe lumea picatura cu picatura.

Iata DE CE DOTERRA este altceva, in viziunea utilizatorilor sai:
– Pentru ca utilizezi un ulei pentru o problema si iti rezolva inca alte 3 probleme pe langa!
– Pentru ca iti aduc satisfactia de a vedea ce repede actioneaza de fiecare data!
– Pentru relaxarea ce o confera unui parinte atunci când copilasul bolnavior are parte de forma mai usoara a bolii si perioada mai scurta a acesteia! 
– Pentru ca reprezinta o alternativa mai buna!
– Pentru ca sunt 100% pure si pot fi folosite la copii!
– Pentru ca iti fac viata mult mai usoara!
– Pentru ca pot fi folosite de întreaga familie!
– Pentru siguranța de a putea fi utilizate intern, ele fiind in procent ridicat considerate suplimente alimentare, in conformitate cu prevederile Legislatiei Europene!
– Mai putine chimicale in viata familiei noastre!
– Pentru transparenta, siguranta și calitate!
– Pentru ca Dumnezeu a lasat plantele ca sa ne vindece trupul si psihicul si vrea sa fim in deplina armonie cu natura si cu ce este natural!
– Pentru ca are un spectru larg de intervenție!
– Pentru multitudinea de proprietati!
– Pentru ca o picatura oferita colegului de birou ii schimba ziua!
– Pentru faptul ca am uitat drumul spre farmacie!
– Pentru ca miroase grozav in casa!
– Schimba vieti si ma ajuta sa trec la un stil de viata sanatos!
– Pentru ca fiind parte dintr-o comunitate faina, am acces la resurse nelimitate!
– Datorita puritatii lor acestea sigur ca isi fac efectul mult mai repede decat alte suplimente sau produse sintetice!
– Pentru testele specifice de asigurare a calitatii!
– Pentru ca nu au efecte adverse!
– Pentru ca oxigeneaza celulele!
– Pentru ca sunt bogate în antioxidanti!
– Pentru ca sunt imunostimulatoare!
– Pentru ca stimuleaza productia de endorfine pentru sanatate!
– Pentru ca cele mai multe uleiuri esențiale sunt antivirale, antifungice, antiparazitare!

– Pentru ca parfumul lor reda speranta, incredere, pasiune, motivatie, ridica un suflet cazut, vindeca o inima bolnava!
– Pentru ca sunt pure si atat de naturale încat te conving sa le folosesti iar si iar si iar!
– Pentru ca sunt 100% naturale si ne ghideaza întregul corp (minte si trup) spre autovindecare!
– Pentru ca vrei ce e mai bun dintre toate, pentru ca alegi sanatate pe termen lung, pentru ca alegi sa fii informat corect si responsabil, pentru ca se poate… si se poate si altfel!
– Pentru ca ajuta in toate domeniile vietii sunt un dar de mare valoare din partea Creatorului!
– Pentru ca uleiurile doTerra indeplinesc toate standardele AFNOR si ISO din industrie si sunt supuse unei analize spectometrice de masa in raport izotopic (IRMS) care determina daca un anumit ulei esential este natural sau sintetic!
– Pentru ca uleiurile doTerra se folosesc in spitale si in anumite echipe sportive, fara sa fie nici macar reclama platita!
– Pentru ca pot fi folosite inca din primele luni de viata!
– Pentru ca exista atatea mii de studii realizate in favoarea lor!

Despre dōTERRA

• exista peste 40.000 companii network in lume, insa doar 9 sunt de un miliard de dolari in SUA, ca si doTERRA…si ea este compania care a realizat cel mai rapid miliard, în 7 ani, Apple a facut-o în 14 ani, record nu doar in industrie ci si în afara ei si aceste cifre nu denota altceva decat seriozitatea de care a dat dovada si credibilitatea pe care si-a format-o.

• cea mai mare companie de uleiuri esentiale din lume

• cea mai mare rata de retentie din industrie aprox. 70 %, adică 7 membri din 10 devin clienti fideli… fața de media generala la alte companii care este de doar 9 %. Ar fi cineva client fidel…daca nu ar avea reale motive?

La doTERRA ai garanţia calitatii pe fiecare sticluta de ulei primita EXCLUSIV de la doTERRA…deci nu prin terte magazine online, despre ale caror originalitate te poti indoi!

De aceea cele mai bune uleiuri provin de la producatori care au cunostinte vaste despre producerea uleiurilor de calitate. Nu sunt tolerate niciun fel de compromisuri, pentru că cea mai importantă este calitatea produsului finit – și cum functioneaza acesta pentru tine.

Stiati ca puteti vedea testele pentru fiecare sticluta de ulei esential doTerra pe care o tineti in mana, cautand informatiile specifice pe www.sourcetoyou.com?

Iata si studiile complexe realizate, disponibile pe site-ul medical de referinta internationala PubMed: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed sau pe www.aromaticscience.com.

De cateva luni, fost anuntat parteneriatul dintre doTERRA si St. Elizabeth Healthcare, una din cele mai vechi, mari si respectate clinici medicale din regiunea Greater Cincinnati.

Acest parteneriat va include si Centrul doTERRA pentru Oncologie Integrată, cu o suprafață de peste 750 mp in cadrul Centrului pentru Cancer St. Elizabeth și se va deschide în toamna anului 2020.

Centrul doTERRA pentru Oncologie Integrata va oferi un spatiu linistit cu optiuni de ingrijire holistica care vor completa serviciile medicale oferite de St. Elizabeth. Vor fi utilizate, aromaterapie, yoga, tehnici de meditatie si atmosfera tip spa pentru pacientii sub tratament pentru cancer.

De asemenea, expertii de la St. Elizabeth Healthcare vor organiza si studii clinice legate de medicina complementara și alternativa, oferind optiuni dovedite stiintific pentru a ajuta pacientii sa treaca mai usor peste simptome.

Ne bucuram ca uleiurile esentiale doTerra ajung la nivel international sa fie oferite si de catre institutiile medicale – ca fiind optiuni demne de luat in calcul pentru sanatatea oamenilor si pentru a sustine organismul in caz de boala.

Despre St. Elizabeth: St. Elizabeth Healthcare este unul din cei mai vechi, mari si respectati furnizori de servicii medicale cu o activitate de peste 150 ani din regiunea Greater Cincinnati. Misiunea lor, ca si cea a doTerra de altfel este de a oferi servicii de ingrijire pentru a imbunatati starea de sanatate a oamenilor. 🙂

Metoda cea mai frecvent utilizată pentru extragerea uleiurilor esențiale este un proces de distilare cu aburi la temperatură redusă. În acest proces, aburul presurizat este transmis prin materialul vegetal. Uleiurile esențiale sunt eliberate din plantă și sunt transferate prin abur. Când amestecul se răcește, apa și uleiurile se separă în mod natural, iar uleiul este colectat. Pentru a asigura un extract de ulei de cea mai bună calitate și cu compoziția chimică corectă, temperatura și presiunea trebuie să fie monitorizate cu atenție. O temperatură sau o presiune prea scăzută nu vor asigura eliberarea uleiului; dacă acestea sunt prea ridicate, compoziția și potența uleiului vor fi afectate.

Distilare cu aburi

Distilarea cu aburi reprezintă modalitatea cea mai frecventă de extragere a compușilor aromatici (ulei esențial) dintr-o plantă. În timpul procesului de distilare cu aburi, aburul trece prin materialul vegetal. Combinația dintre aburul încălzit și presiunea delicată asigură faptul că uleiul esențial este eliberat din sacii protectori microscopici. Atunci când amestecul de vapori trece printr-un condensator și se răcește, generează un strat de ulei și unul de apă. Uleiul esențial se ridică în partea de sus și se separă de hidrosol (apă florală) și este adunat.

Unele persoane au întrebat despre diferența dintre distilările inițiale și distilările complete. Temperatura distilării cu abur este cuprinsă de obicei între 60–100 grade Celsius. Deoarece plante diferite necesită presiuni, intervale temporale și temperaturi diferite, utilizarea acestei metode de distilare specifice face posibilă adaptarea temperaturii în funcție de tipul de plantă, reprezentând un mod foarte eficient și precis de obținere a celor mai puri compuși.

Stoarcerea

Spre deosebire de distilarea cu aburi, stoarcerea, uneori denumită „presare la rece”, nu implică temperaturi ridicate. În acest proces, uleiul este extras din produs cu ajutorul presiunii mecanice. doTERRA utilizează stoarcerea pentru a extrage toate uleiurile sale citrice, precum Portocală sălbatică, Lămâie, Lămâie verde, Bergamotă și Grapefruit.

Distilarea adecvată necesită luarea în considerare a presiunii, temperaturii, intervalului de timp unic și practicile unice de recoltare, fiecare dintre acestea pot fi la fel de variate ca plantele înseși. Un proces de distilare neadecvat poate modifica sau distruge compușii aromatici necesari care fac parte din uleiul esențial, generând o substanță foarte diferită de scopul avut în vedere și ceva ce nu ar fi utilizat pentru a susține sănătatea și starea de bine. De aceea, cei mai buni artizani în domeniul distilării depun eforturi și lucrează doar cu un număr redus de plante specifice. Aceste eforturi concentrate dezvoltă cunoștințe și experiențe adecvate, asigurând congruența dintre chimia uleiului din plantă și forma sa distilată.

 

Cu drag pentru voi, natura si sanatate, parte din echipa ta de suport…