Diverse

Uleiul vegetal purtator

Atunci când ne referim la aplicarea uleiurilor esentiale pe piele, este foarte important să cunoaștem și uleiurile vegetale purtătoare în care noi putem dilua uleiurile doTerra. Diluarea este importantă, pentru că uleiurile esențiale sunt foarte potente, concentrate, iar uleiul purtător este important deoarece crește absorbția, hidratează pielea și totodată încetinește evaporarea uleiului esențial. Diluarea este cu atât mai importantă, atunci când aplicăm uleiuri pe pielea copilașilor sau persoanelor cu piele sensibilă și atunci când utilizăm uleiuri esențiale “hot” – “fierbinți”.

Ce sunt uleiurile purtatoare?

Sunt uleiuri vegetale utilizate pentru diluarea uleiurilor esențiale. Atunci când alegem uleiul cărăuș, trebuie să ne asigurăm că este 100 % pur, în caz contrar, uleiul purtător poate cauza apariția unor iritații sau bubițe.

Uleiul fractionat de cocos doTerra

Acesta este hidratant, hrănitor și antioxidant, potrivit pentru toate tipurile de piele și conține acid lauric. Absorbția sa este bună, lasă pielea mătăsoasă, non grasă și hidratată. Faptul că este fracționat presupune că are consistență lichidă, ideal pentru absorbția uleiurilor esențiale la nivelul pielii.

Uleiul de cocos de la doTerra este o fracție din uleiul de cocos, în care diferiți acizi grași sunt separați pentru alte utilizări. De obicei se îndepărtează acidul lauric, care este folosit și în scopuri medicale.

Proprietățile uleiul de cocos fracționat pentru piele:

– este potrivit pentru orice tip de ten;

– îmbunătățește penetrarea substanțelor active în piele;

– nu astupă porii, nu este comedogen;

– lasă luciu minim pe piele, un aspect satinat; emolient;

– perioadă lungă de valabilitate, oxidează mai greu.

 Cum să identifici uleiul de cocos fracționat

– are un miros neutru, ceea ce îl face ușor de identificat

– culoarea este un pic diferită de cel virgin, este mai gălbui

– are o vâscozitate diferită, care nu se schimbă la diferențe de temperatură. 

Uleiul de migdale dulci

Este potrivit pentru toate tipurile de piele și se absoarbe relativ repede, fiind emolient. Hidratează pielea, o hrănește, o restructurează și o calmează, conține vitamina E și K, Omega 6, 9 și are conținut bogat în acid
oleic și poate fi utilizat în preparatele specifice pentru eczeme sau psoriazis, chiar recomandat pentru piele uscată, iritații, mâncărimi sau alte iritații. Se recomandă a fi evitat de persoane alergice la nuci sau alune.

Uleiul de samburi de struguri

Are o consistență ușoară și subțire, este foarte hidratant și potrivit pentru pielea delicată, având și calități restructurante și antioxidante. Este un ulei vegetal recomandat în masaje și conține vitamina E și acizi grași Omega 6, 9 și are conținut bogat în acid lineleic.

Uleiul de jojoba

Este un ulei vegetal antiinflamator, hidratant, protectiv, antiinfecțios, hrănitor, cu o consistență medie, absorbție superioară non grasă, potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea grasă sau acneică și sensibilă, fiind recomandat pentru uscăciune, inflamații, erupții cutanate, eczeme, rozacee, psoriazis, deoarece conține vitamina E, acizi grași Omega 3, 6 și 9.

Uleiul de argan

Are calități reconstructive, emoliente, protective și antioxidante, fiind potrivit pentru toate tipurile de piele și recomandat îndeosebi în caz de piele uscată și exfoliată, cicatrici sau arsuri solare. Conține vitamina E, Omega 6 și Omega 9.

Uleiul de masline

Este bogat în vitamine și minerale: vitamina E, vitamina K, acizi grași Omega 6, 9 și are calități regeneratoare, protective, hidratante, hrănitoare și antiinflamatoare. Are consistență mai groasă și lasă un simț uleios pe piele.

Este o sursă bună de acid oleic / acid gras omega și este recomandat pentru toate tipurile de piele și îndeosebi în caz de piele uscată, piele crăpată, mâncărimi, arsuri solare.

Uleiul de avocado

Are o textură densă și este o sursă bogată de vitamine: vitamina E, vitamina K, acizi grași Omega 6 și 9, se absoarbe usor pe piele și o hidratează, fiind îndeosebi recomandat pentru pielea uscată, echimoze, piele crăpată sau arsuri solare și are calități hidratante, antiinflamatoare, protective, regeneratoare.

***************

Pentru crearea unui cont doTerra (implicit indrumarea mea gratuita inclusa), gasesti pasii detaliati aici. Contul doTerra nu iti aduce nicio obligatie de comanda ulterioara kitului, ci iti aduce MARELE AVANTAJ la produsele doTERRA cu 25-55% mai accesibile (deci direct de la companie) si cea mai mare binecuvantare: indrumarea terapeutica specializata si acces la toate resursele la care lucram constant pentru tine.

Doresti informatii mai detaliate? Citeste pasii de mai jos.

Membrii doTerra activi inscrisi in comunitatea noastra “Natura Esentiala” aveti acces la Platforma pe care am conceput-o cu informatii complexe, protocoale detaliate si indrumari specifice si personalizate din literatura internationala de specialitate, sanatate holistica, stil de viata, vitalitate, plante, regenerare, detoxifiere, alimentatie si protocoale naturale pentru sustinerea sanatatii. Click aici pentru login.

Daca doresti si tu un cont doTERRA in comunitatea noastra, te rugam urmeaza pasii de aici.

Vrei sa vizionezi o prezentare despre remediile naturale doTerra? Iata aici videoul pe care l-am pregatit pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Ne bucuram ca iti sunt utile aceste informatii!