Imunitate copii, adulti – natural

Daca tot iubim natura, iata cateva solutii naturale… dar pentru inceput…

Ce este imunitatea?

Imunitatea este capacitatea organismului de a se proteja de virusuri, bacterii, microbi și substanțe toxice, astfel incat sa ramana sanatos.

Biologic vorbind, este starea de echilibru a organismului de a raspunde corespunzator in caz de infectie sau de boala. 

Atunci cand functioneaza corespunzator, sistemul imunitar identifica si ataca virusurile, bacteriile, parazitii, reusind sa ii diferentieze de tesuturile sanatoase ale organismului.

Cum functioneaza sistemul imunitar?

– neutralizeaza bacteriile, virusurile, parazitii si fungii din organism si ii indeparteaza

– identifica si neutralizeaza substantele daunatoare din mediul inconjurator

– lupta impotriva celulelor din organism, care si-au schimbat structura dn cauza unei afectiuni (ex.: celulele canceroase)

Ce inseamna imunitate scazuta?

– oboseala accentuate

– infectii recurente

– reactii alergice

– vindecare greoaie a ranilor

– inflamarea ganglionilor limfatici

Medicii susțin că imunitatea scade atunci când organsimul are anumite carențe de vitamine și minerale. Acestea alimentează organismul cu ”arme” care luptă împotriva ”atacatorilor”(virusuri și bacterii). Dacă organismul nu dispune de acestea, corpurile străine pătrund extreme de ușor în organism provocând, uneori, dezastre. Imunitatea nu scade numai dacă există un deficit major de vitamine și minerale. Este de ajuns ca organismul să nu aibă o singură vitamina pentru ca scutul lui de apărare să slăbească.

Cum intarim imunitatea?

– stil de viata sanatos (dieta sanatoasa, hidratare corespunzatoare, miscare zilnic, odihna suficienta)

– alimente ce intaresc sistemul imunitar (citrice, ardei, rosii, legume crude, morcovi, “floricele” de broccoli, usturoi, ghimbir, spanac, iaurt, migdale, turmeric, fructe de padure)

– probiotice

– vitamina C, multivitamine

Recomandarile mele in ceea ce priveste remediile naturale doTERRA sunt:

Copii

– difuzam Frankincense si On Guard, Lemon, Tea Tree, ect

– vitaminele A2Z

– uleiul de peste IQ Mega

– aplicam pe talpite On Guard diluat conform varstei

Adulti

– luam Frankincense sublingual

– On Guard softgels (capsule pentru intarirea imunitatii)

– LLV (vitaminele NATURALE Lifelong Vitality)

– difuzam uleiuri esentiale

– folosim Pb Assist

Mai specific

Daaa, stiu, de indata ce copiii nostri incep gradinita sau scoala, toti avem dureri de cap suplimentare… ii trimitem sanatosi si ii primim acasa cu tuse, febra, dureri de gat… pe care le impart cu drag si cu noi, parintii si bunicii. 
Ne cerem de la servici, stam acasa cu copilul, isi revine, il trimitem iar in colectivitate… si o luam din nou de la capat. Dar putem sa ii imputernicim :).

Cum putem contribui sa crestem imunitatea in familia noastra?

Avem grija la alimentatie

O alimentatie adecvata ajuta la intarirea sistemului imunitar. Carentele nutritionale ne expun la virusi si bacterii. De aceea trebuie sa ne asiguram ca noi consumam alimente cat mai mai putin procesate, preferabil sa fie de provenienta organica, indeosebi fructe si legume, nuci, cereale integrale, seminte, masline. Eliminam din alimentatie zaharul, potentiatorii de aroma sau alti aditivi. Sucurile, biscuitii, cerealele procesate sunt pline de calorii dar lipsite de NUTRIENTI, acestea sunt substante ce slabesc sistemul imunitar.

Dacă nu îţi poţi convinge copiii să mănânce necesarul zilnic de fructe şi legume, poţi să le introduci suplimente ce conţin nutrienţii atât de necesari organismului de a se lupta, mai ales, pe timp rece, cu bacteriile şi virusurile de sezon. 

Suplimente naturale doTerra pentru copii – A2Z, 100% naturale, sunt foarte eficiente si sunt extrase din ananas, rodie, lamaie, spirulina, broccoli, maciese, spanac, afine, mango, struguri, rosii, galbenele. Sunt un complex echilibrat de vitamine, provenind din surse naturale si contin substante nutritive si antioxidanti care sustin dezvoltarea celulara care completeaza alimentatia deficitara din zilele noastre. A2Z contine vitaminele biodisponibile A, C, E si un complex de vitamina B care sustine energia celulara. Contine inclusiv calciu, magneziu, zinc, cupru si mangan. Sustin functia celulara sanatoasa asigurand protectia antioxidanta a ADN-ului celular.

Nu contine fructoza din sirop de porumb sau culori artificiale, nu contine indulcitori sau arome, nu contine gluten, lactate, grau, soia. Sunt tablete masticabile cu gust placut din fructe.

 Suplimente naturale doTerra pentru adulti – pachetul LLV

 a) Microplex Vmz – contine 22 de vitamine si minerale esentiale organismului, lupta impotriva radicalilor liberi, sustine sanatatea osoasa si metabolismul, sustine si imbunatateste digestia si absorbtia.

b) xEOMEGA este un complex de uleiuri esentiale si Omega. Mentine sanatatea cardiovasculara, sanatatea articulatiilor, sanatatea creierului, ofera nutrienti necesari pentru un sistem imunitar sanatos.

c) Alpha CRS – complex celular pentru vitalitate. Acesta sustine imunitatea celulara, energia celulara, sustine claritatea mentala si mentine sanatatea creierului, sustine proliferarea sanatoasa a celulelor. Ofera protectie antioxidanta si a ADN-ului, contribuie la energia metabolica, sprijina sistemul osteo-articular, ajuta sistemul imunitar, contribuie la sanatatea cardiovasculara, ajuta la detoxifierea hepatica, ajuta la sanatatea digestiva, contribuie la sanatatea pulmonara si respiratorie.

 Probiotice

Aceste bacterii prietenoase si microbi care traiesc in intestine si au rol important in digestie, fiind aliatii nostri în imunitate. Protejează ţesuturile, ajută la digestie şi la eliminarea de toxine, sunt o barieră pentru virusuri. Stimuleaza sistemul imunitar, productia de anticorpi, combat infectiile si virusii. Când numărul lor nu este cel potrivit, copiii încep să aibă probleme cu imunitatea, deficienta de probiotice duce la scaderea imunitati si favorizeaza reaparitia bolilor. Tocmai de aceea suplimentele cu probiotice – cu lactobacili şi bifidobacterii – sunt extreme de importante pentru a ţine răcelile de o parte. Ele se mai gasesc in iaurt, ceapa, rosii, sparanghel, usturoi, dar si in ciocolata neagra.

 Pb Assist de la doTerra este o formula speciala ce contine intr-o capsula fibre prebiotice, inclusă într-o altă capsulă ce conține 6 tulpini de microorganisme și care asigură 6 miliarde de unități formatoare de

colonii probiotice active și fructooligozaharide prebiotice active.

Pb Assist Jr este versiunea de probiotice pentru copii, fiind conceput special pentru ei sau pentru persoanele care nu pot inghiti capsule, acesta find sub forma de pulbere.

 Acizii graşi Omega 3

au o actiune vitaminizantă, antiinflamatorie, antioxidanta ce ajută la întărirea sistemului imunitar, crescând rezistenţa la boli şi infecţii. Principalele surse de Omega 3 sunt: nucile, seminţele, peştele, fasolea, conopida, dovleacul.

Uleiul de peste IqMega de la doTerra

este o sursa naturala echilibrata de acizi grasi esentiali EPA si DHA care asigura necesarul zilnic al celor mici in materie de Omega 3, fiind ulei imbogatit cu ulei esential de portocala, gust mult adorat de copii.

 xEOMEGA de la doTerra (din pachetul LLV)

este varianta pentru adulti, un complex de uleiuri esentiale si Omega. Mentine sanatatea cardiovasculara, sanatatea articulatiilor, sanatatea creierului, ofera nutrienti necesari pentru un sistem imunitar sanatos.

 Blendul de uleiuri esentiale OnGuard

este o alternativă naturală și eficientăîn sprijinirea sistemului imunitar. Conține portocală, scorțișoară, cuișoare, rozmarin și eucalipt, cu multe beneficii inclusiv pentru menținerea funcțiilor imunitare și cardiovasculare sănătoase.

 Alte solutii naturale sunt:

Sucul stors de portocale si legume crude (sfecla, morcov, telina, spanac si mere). Aceste sucuri furnizeaza vitamina C si bioflavonoide esentiale pentru o imunitate ridicata. 

Vitamina C

Considerată inamicul germenilor şi a viruşilor, vitamina C trebuie să fie nelipsită în alimentaţia copiilor. Alimentele cu cel mai mare aport de vitamina C sunt fructele de pădure, kiwi, maceşele, merele, rodiile, citricele, varza, conopida, ardeiul gras, spanacul. Copiii trebuie să fie stimulaţi să consume fructele şi legumele proaspte sau sub formă de suc şi salate.

Ceaiurile

Ceaiurile sunt şi ele foarte benefice în sezonul rece deoarece au rol de hidratare, cresc imunitatea generală şi mentin organismul la temperaturi optime, având efecte febrifuge, sudorifice, antiinflamatorii, calmante și omoară bacteriile. 

În acest scop pot fi consumate diverse infuzii: din soc, macese, tei, catina, muşeţel, mure, afine, zmeura, echinaceea, cimbrişor, muguri de pin, busuioc. Ceaiurile trebuie consumate călduţe, de preferat cu lămâie si indulcite cu miere de albine naturala, daca copilasul are peste 1 an. 

Catina cu miere

Se numeste si Ginsengul romanesc si contine multe minerale, aminoacizi si vitamine: E, A, K, B2, B6, C, F, K, beta caroten, celuloza, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu, deci este bogata in vitamine, min. Are de 10 ori mai multa vitamina C decat fructele citrice, de 2 ori mai multa decat macesele, de 80 de ori mai multa decât în roșie. Cătina proaspătă se face pasta în blender, se strecoară bine si se amestecă cu o cantitate dublă de miere de calitate. Se pune apoi borcanul la frigider si se consuma cate o lingurita pe zi, dimineata. Deoarece este un amestec foarte energizant, evita consumul dupa-amiaza sau inainte de culcare.

Echinaceea

Este o plantă care are proprietatea de a le ajuta sistemul imunitar să lupte cu răcelile şi să le amelioreze simptomele. Are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale, continand elemente precum flavonoide, polizaharide, fenoli, alkylamide si unele minerale cum ar fi cupru, potasiu, iod si fier, dar si Vitaminele A, E si C.

Peste o lingurita de planta toarna 250 ml de apa fiarta si lasa infuzia peste noapte. Dimineata, strecoara ceaiul care trebuie consumat cu 30 minute inainte de masa. O cura de intarire a imunitatii cu echinaceea trebuie sa dureze zece zile, dupa care se va face o pauza. Are rolul de a preveni apariţia infecţiilor virale şi respiratorii şi este foarte importantă pentru buna funcţionare a sistemului imunitar. Se poate administra copiilor sub forma de ceai sau pulbere, iar la recomandarea medicului şi sub formă de sirop.

Vitamina E

La fel ca în cazul vitaminei C, vitamina E întinereşte sistemul imunitar, generând anticopi. Alimentele bogate în vitamina E sunt: muştarul, spanacul, seminţele de floarea soarelui, migdale, ardei gras roşu, brocoli, roşii, afine. 

Zincul

Are un rol foarte important în întărirea sistemului imunitar. Acest mineral se găseste în toate ţesuturile organismului şi are o serie de funcţii importante: ajută la formarea de noi celule şi enzime necesare pentru a sprijini sistemul imunitar şi ajută corpul nostru în vindecarea rănilor. Zincul poate fi găsit in: carnea de pui şi curcan, carnea de vita, alune, lapte, brânză, germeni de grâu, fasole, linte, galbenus de ou.

Fierul

este necesar în producerea de globule roșii, care au rolul de a oxigena celulele organismului. Surse importante de fier reprezintă: orezul brun, pâinea integrală, germenii de grâu, fulgii de ovăz, semințele de floarea soarelui, fasolea boabe, năutul, tofu, laptele de soia, spanacul, semințele de dovleac, fisticul, broccoli, sfecla, urzica, mazărea, cartofii, pepenele verde, legumele cu frunze verzi.

Vitamina D crește puterea de apărare a sistemului imunitar și se găsește în: pește, lapte, unt, gălbenuș de ou și cereale integrale.

Macesele

contin Vitaminele C, A, D, E, B1, B2, K, minerale si acizi grasi. Infuzia de macese se prepara turnand apa clocotita intr-o cana unde ai pus 2 linguri de macese proaspete sau o lingura de macese uscate zdrobite. Fructele se pun intr-o cana de portelan, in niciun caz intr-un vas de metal. Ceaiul se lasa 15 minute, dupa care se strecoara si se bea.

Ghimbirul

este utilizat de mai bine de 5000 ani datorită proprietăților lui antioxidante. Rolul antioxidanților este acela de a permite corpului să se apere împotriva radicalilor liberi. Este ideal si în lupta cu răcelile. Este foarte indicat în viroze ale tractului respirator, gripe, indigestie, senzația de greață, vărsături. Ghimbirul uscat este un bun expectorant. Ghimbirul proaspăt se pune în ceaiul de plante special ales în funcție de tipul răcelii, se zdrobește în mojar și se filtrează prin presare printr-o bucată de pânză curată. Inițial se pune puțin ghimbir și se mărește cantitatea treptat pentru că este ușor picant și copilul trebuie obișnuit cu noul gust. Este o metodă foarte bună și pentru creșterea poftei de mâncare și în combaterea paraziților intestinali.

Cimbrisorul

este bogat în timol, un ulei esențial puternic antiseptic, antibacterian și antioxidant. Datorită proprietăților acestui ulei esențial, cimbrisorul poate fi utilizat în tratarea infecțiilor gâtului, inflamațiilor, bronșitei acute și cronice și a tusei convulsive. Ceaiul de cimbrisor este recomandat în răcelile celor mici, astfel: la o cană de apă se adaugă o lingură de planta, se lasă la infuzat, iar după 10 minute se strecoară și poate fi consumat. Ceaiul poate fi consumat de 3-4 ori pe zi și este un excelent remediu natural pentru tratarea tusei.

Busuiocul

este o sursă excelentă de vitamina A, magneziu, potasiu, fier și calciu și este recomandat pentru creșterea imunității, deși este și mai eficace atunci când răceala este deja instalată. Planta de busuioc este indicată în tuse, în congestia sinusurilor, în migrene, febră, flatulență, gripă, bronșită. Busuiocul este bun în eliminarea secrețiilor pulmonare, revitalizează țesutul nervos, crește memoria. Se folosește ca infuzie, pulbere, suc proaspăt care se poate combina cu altă băutură. Sucul de busuioc este bun și pentru tratarea rănilor.

Hreanul

face parte din familia muștarului și, din punct de vedere medical, rădăcina de hrean are numeroase proprietăți curative: puternic antibiotic, expectorant, antibacterian, diuretic, bronhodilatator, vasodilatator coronarian, stimulează și sistemul imunitar al organismului. Ținând cont de proprietățile enumerate mai sus hreanul este util în tratarea bronșitei și a sinuzitei.

 Chimenul

conține cantități importante de magneziu și fier. Datorită proprietăților sale antiseptice, chimenul este indicat în tratarea formelor ușoare de răceală. Chiar și o mică cantitate de ceai de chimen, călduț, după masă, ajută procesului de digestie și, indirect, imunității.

Menta

este indicată și în tratarea gripelor, a răcelilor, a bronșitelor, a laringitelor și chiar a pneumoniilor.

Usturoiul

nu putea să lipsească din sertărașul nostru de remedii naturale pentru imunitate. Are o acțiune farmaceutică imunostimulantă, regenerantă și calmantă, dă un puternic brânci organismului atunci când acesta se luptă cu infecțiile și este recomandat zilnic, atât adulților, cât și copiilor, în cantități moderate, pentru creșterea imunității.

Mierea de albine naturala

este un important remediu natural pentru intarirea imunității, avand proprietati antimicrobiene si antibacteriene puternice. Conține enzime cum ar fi invertază, amilaza, catalaza, acizi lactici, gluconici, săruri minerale precum fier, potasiu, calciu, fosfor. Mierea stimulează pofta de mâncare și facilitează digestia, îmbunătățește activitatea inimii, a ficatului, crește procentul de hemoglobină din sânge. Combinată cu scorțișoara sau ghimbirul, mierea de albine își potențează proprietățile antigripale, antibacteriene.

In cazul in care copilul are mucozitati, se recomanda eliminarea din alimentatie a tuturor produselor lactate: lapte, unt smantana, branza, iaurt, ciocolata, inghetata si produse alimentare cu coloranti artificiali si conservanti, pentru ca acestea intretin mucusul.

Igiena este un alt factor important în menținerea sănătății, copilul trebuie să învețe de mic să se spele pe mâini cu apă și săpun înainte și după ce a folosit toaleta, a pus mâna pe animale, s-a jucat, etc.

Şi, bineînţeles, nu uitaţi de somnul odihnitor şi de un mediu fără stres, ci plin de afecţiune. Şi acestea contribuie la menţinerea unui echilibru al organismului şi la păstrarea unui sistem imunitar puternic.

***************

Pentru crearea unui cont doTerra (implicit indrumarea mea gratuita inclusa), gasesti pasii detaliati aici. Contul doTerra nu iti aduce nicio obligatie de comanda ulterioara kitului, ci iti aduce MARELE AVANTAJ la produsele doTERRA cu 25-55% mai accesibile (deci direct de la companie) si cea mai mare binecuvantare: indrumarea terapeutica specializata si acces la toate resursele la care lucram constant pentru tine.

Doresti informatii mai detaliate? Citeste pasii de mai jos.

Membrii doTerra activi inscrisi in comunitatea noastra “Natura Esentiala” aveti acces la Platforma pe care am conceput-o cu informatii complexe, protocoale detaliate si indrumari specifice si personalizate din literatura internationala de specialitate, sanatate holistica, stil de viata, vitalitate, plante, regenerare, detoxifiere, alimentatie si protocoale naturale pentru sustinerea sanatatii. Click aici pentru login.

Daca doresti si tu un cont doTERRA in comunitatea noastra, te rugam urmeaza pasii de aici.

Vrei sa vizionezi o prezentare despre remediile naturale doTerra? Iata aici videoul pe care l-am pregatit pentru tine: